Energiebox

Energiebox is een project dat is opgestart door milieuadviesbureau JMA en is ondergebracht in Stichting Trias Innervatie. Energiebox helpt bewoners van sociale huurwoningen en/of in energiearmoede met laagdrempelige energiebesparende maatregelen en tips. Energiebox doet dit met een team van lokale werkzoekenden, voornamelijk bestaande uit vijftigplussers en mensen uit de doelgroep banenafspraak.

Financieringsbehoefte

Energiebox wil graag uitbreiden en heeft hiervoor een kapitaalbehoefte van €300.000. Hiermee wil Energiebox investeren in een opstartteam binnen de regio Rotterdam/Den Haag en tekstschrijvers inhuren om de kwaliteit van inschrijving bij een aanbesteding te verhogen. Het in dienst nemen van dit opstartteam leidt direct tot 10 duurzame banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast zullen, de extra gewonnen aanbestedingen als gevolg van het inhuren van tekstschrijvers, naar verwachting indirect leiden tot 37 extra banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In totaal zullen 15 van deze banen ingevuld worden door mensen uit de doelgroep banenafspraak. Bij deze opschaling ontstaat daarnaast ook een werkkapitaalbehoefte voor extra materiaal. 

Samenwerking met het SIF

Energiebox werkt voornamelijk met lokale mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze stonden voor een nieuwe fase van mogelijke opschaling met nog meer inclusieve banen als resultaat. Via Start Foundation werd het SIF benaderd om samen de opschalingsambitie van Energiebox te financieren. In een nauw samenwerkingstraject zijn de groeiambities verder vorm gegeven en gefinancierd door het SIF en Start Foundation.  

Vanaf het eerste moment waren de doelen en handelswijze van het SIF duidelijk. Het proces verliep snel en was prettig, en met het verbeteren van de businesscase heb ik veel geleerd” – Bas Bunnik, directeur Stichting Trias Innervatie

Initiatief

Energiebox

Investering

150.000

Jaar

2024

Beoogde resultaten

47 duurzame banen

Partijen

Sociaal Innovatiefonds, Start Foundation

Arbeidsmarktregio

Verspreid over Nederland

Meer gefinancierde werkgevers