Campooz

Campooz is gestart in 2015 met het ontwerp en de productie van vouwwagens en heeft sindsdien enorme sprongen gemaakt: het is nu één van de drie grootste vouwwagenmerken van Europa.  

Financieringsbehoefte

Campooz komt uit Assen, maar produceerde in China en Duitsland. Hierdoor werd de organisatie regelmatig geconfronteerd met logistieke onzekerheid en kwaliteitsproblemen van de producten. Daarom besloot Campooz om de productie en assemblage naar Assen te halen, mede omdat zij graag lokale werkgelegenheid wilde creëren met een sociaal karakter. Met deze plannen kon Campooz tot 21 banen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierdoor ontstond een financieringsbehoefte voor het investeren in werkplekken die geschikt zijn voor mensen uit de doelgroep Banenafspraak, plus financiering voor een extra voorraad tenten en trailers.  

Samenwerking met het SIF

Campooz had aanvullende financiering nodig om deze ambitie te kunnen realiseren, onder andere voor de investeringen in werkplekken voor de doelgroep banenafspraak, extra voorraad tenten en extra voorraad trailers. Daarnaast zou Campooz haar supply chain volledig anders gaan inrichten om 21 banen te kunnen realiseren. Om de investeringen maar ook de baten eerlijk te verdelen heeft het Sociaal Innovatiefonds aangestuurd op resultaatfinancieringafspraken met Werkplein Drentsche Aa (WPDA). Vanuit deze afspraak ontvangt Campooz een vergoeding voor iedere werknemer die een duurzaam dienstverband krijgt bij Campooz. Deze vergoeding wordt gebruikt om de lening van het SIF deels af te lossen.   

“Het resultaat is een krachtige samenwerking die onze inclusieve businesscase tot een succes gaat maken.” – Gert IJszenga, directeur en eigenaar Campooz

Initiatief

Campooz

Investering

360.000

Jaar

2023

Beoogde resultaten

21 arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Partijen

Sociaal Innovatiefonds, Werkplein Drentsche Aa

Arbeidsmarktregio

Groningen

Meer gefinancierde werkgevers