Campooz

Campooz is één van de drie grootste vouwwagenmerken van Europa en specialiseert zich in de ontwikkeling, productie en distributie van kampeer- en buitenleven gerelateerde artikelen.

Campooz is gestart in 2015 met het ontwerp en de productie van vouwwagens en heeft sinds haar introductie op de markt in 2016 enorme sprongen gemaakt. Campooz is met haar dealernetwerk van 18 dealers in 10 landen één van de grootste uit Europa.

Campooz werd geconfronteerd met logistieke onzekerheid in de aanvoer van tenten en trailers en had kwaliteitsproblemen in de aanlevering van producten. Als oplossing heeft Campooz bedacht de productie en assemblage zelf in Assen te verrichten in plaats van de inkoop vanuit China en Duitsland te doen, mede omdat zij graag lokale werkgelegenheid wilde creëren. Voor de oprichters van Campooz is het creeëren van banen erg belangrijk, zij vinden dat iedereen een kans verdient op kwalitatief goed en passend werk. Campooz heeft als ambitie in de komende jaren 21 banen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“Het resultaat is een krachtige samenwerking die onze inclusieve businesscase tot een succes gaat maken.” – Gert IJszenga, directeur en eigenaar Campooz

Campooz had aanvullende financiering nodig om deze ambitie te kunnen realiseren, onder andere voor de investeringen in werkplekken voor de doelgroep banenafspraak, extra voorraad tenten en extra voorraad trailers.

Initiatief

Campooz

Investering

360.000

Jaar

2023

Beoogde resultaten

21 arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Partijen

Sociaal Innovatiefonds, Werkplein Drentsche Aa

Arbeidsmarktregio

Groningen

Meer gefinancierde werkgevers