United Repair Centre

United Repair Centre is een nieuwe organisatie, opgezet door de directie van Makers Unite. Makers Unite is een succesvolle sociale onderneming, in 2016 opgericht, en richt zich op het produceren van duurzame kleding. De medewerkers van Makers Unite zijn statushouders, die via Makers Unite een kans krijgen op de arbeidsmarkt. United Repair Centre gaat kledingreparaties voor kledingmerken uitvoeren, zodat deze kleding langer gebruikt kan blijven worden. Patagonia is de launching customer.

Daarnaast heeft United Repair Centre ondertussen ook andere opdrachtgevers aan zich weten te binden. De onderneming wordt onder meer ondersteund door het Amsterdam Economic Board.

Deze video is gemaakt door Sustainable Innovators

De ambitie van United Repair Centre is om in de komende 5 jaar (tot en met eind 2026) 106 (FTE) banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te realiseren, waarvan 85 banen voor statushouders en 21 banen voor de doelgroep banenafspraak.

Om deze ambitie te kunnen realiseren, was United Repair Centre op zoek naar financiering, onder meer ter dekking van de aanloopkosten, harde investeringen in machines, voorraden en infrastructuur en zachte investeringen (voorfinanciering) voor het vinden en begeleiden van de doelgroep. Onderdeel van de begeleidingskosten die gemaakt worden is het opzetten van een speciaal trainingsprogramma voor mensen met een arbeidsbeperking.

“De tijd en aandacht die er was om tot de juiste financiering te komen met de juiste partijen heb ik als heel bijzonder ervaren.” – Thami Schweichler, oprichter United Repair Centre

United Repair Centre had financiering nodig om deze ambitie te kunnen realiseren. Meer informatie over de ondersteuning en financiering die het SIF hen biedt is hieronder te lezen.

Initiatief

United Repair Centre

Investering

400.000

Jaar

2022

Beoogde resultaten

106 arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Partijen

Sociaal Innovatiefonds, Rabobank Foundation, ROM in West, Oranje Fonds, Fair Capital Partners, Start Foundation

Arbeidsmarktregio

Amsterdam

Meer gefinancierde werkgevers