Opening nieuw pand United Repair Center

Gepubliceerd Op: 30 juni 2023

30 juni was het 1- jarige jubileum van het United Repair Centre (URC), wat gepaard ging met de feestelijke opening van hun nieuwe locatie. Deze locatie is mede gefinancierd door het Sociaal Innovatiefonds. Bij de opening van het pand is ook stilgestaan bij het belang van deze onderneming. Natuurlijk door oprichter Thami Schweichler, maar ook door Amsterdamse wethouder Duurzaamheid Zita Pels, Decathlon en Patagonia, allebei partner van URC.

Met de opening van het pand snijdt het mes aan twee kanten. De nieuwe locatie is zowel duurzaam als inclusief. Duurzaam, omdat deze nieuwe fabriek capaciteit biedt voor 200.000 kledingreparaties per jaar, een vertienvoudiging van de eerdere capaciteit van URC. Inclusief, omdat URC in haar bedrijfsvoering volwaardig werk biedt aan tientallen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

URC is daarmee een lichtend voorbeeld van sociaal ondernemerschap, waarbij de missie van het bedrijf onlosmakelijk verbonden lijkt te zijn met de bedrijfsvoering. Wij zijn trots dat we als uitvoerder van het Sociaal Innovatiefonds bij hebben gedragen aan de realisatie van deze ontzettend bijzondere werkplek.

Zoek op de site

Recente Berichten